Jun 8, 2010

öösiti mõtlen, kas teha äkki BE katekooria load või mitte. Kuskilt ma kuulsin poole kõrvaga, et vahtralehest pean kõigepealt lahti saama, on see tõsi? Ja üleüldse, mida peab tegema BE kat. saamiseks?
Harige mind palun.

Ooja muide, Tiku ja Mimmu on no sellised tibuninnud, et oioioioii


Hotmail: Powerful Free email with security by Microsoft. Get it now.

5 kommentaari:

e said...

ARK'i kodulehelt...

BE-, CE- või DE-kategooria ja C1E- või D1E-alamkategooria autorongi juhtimise õiguse võib anda isikule, kellel on vastava kategooria vedukauto juhtimise õigus.
Eelloetletud autode ja autorongide kategooriate juhtimise õigus antakse isikule pärast vastavat ettevalmistust ning liiklusteooria- ja sõidueksami edukat sooritamist.
Eelloetletud autode ja autorongide kategooriate juhtimise õigust ei või anda isikule, kellel on esmane juhiluba.

http://www.ark.ee/atp/index.php?id=273 - siin on kõik kategooriad.

Ma ei saagi päris täpselt aru, kas BE on B alamkategooria ehk saad seda taotleda ka 18-aastaselt või pead olema 21... Aga igal juhul enne peab olema sõiduauto ehk B luba.

Kadri said...

hmm, homme lähen niivõi naa arki, uurin natukene sealt ka. Aga kui ma põrun eksamitel, kas mul võetakse B kat. ka ära siis? :D

Kadri said...

hmm, homme lähen niivõi naa arki, uurin natukene sealt ka. Aga kui ma põrun eksamitel, kas mul võetakse B kat. ka ära siis? :D

e said...

Kui Sul B käes ja eksamid tehtud, siis vaevalt, et nad midagi ära tohivad võtta... Kui just Su eksami põrumise põhjuseks pole see, et Sa oled purjus vms :D

Anonymous said...

B-d ära küll ei võeta ;) Treikuga tuleb tagurpidi külgboksi lasta, natukene siia-sinna manööverdada, linnasõit teha. Teooria poole pealt suht samasugune eksam nagu B-katil.